Cases van de wetswinkel

Cases

« terug naar overzicht

2011-12 Vrouw stampt tegen scheenbeen

Vrouw verliest tijdens een ruzie op het werk haar beheersing en schopt tegen het scheenbeen van een mannelijke collega. Gevolg een flinke wonde. Ten gevolge van dit incident geeft zij haar ontslag en verlaat het werk.

De man legt echter strafklacht neer en de zaak komt voor de Correctionele Rechtbank. De vrouw acht de bijstand van een advokaat niet nodig en verdedigt zichzelf. De rechtbank is niet onder de indruk van haar argumentatie en veroordeelt haar tot het betalen van 10.000 euro schadevergoeding aan de man en een gevangenisstraf van vier maanden met uitstel wegens het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen.

Advies  De straf en de schade komen nogal overdreven voor rekening houdende met het blanco strafregister van de vrouw en de gedeeltelijke uitlokking.

De beroepstermijn is hier 14 dagen na de uitspraak. Ga om tijd te winnen morgen zelf naar de griffie van de correctionele rechtbank om beroep aan te tekenen.
Neem een advokaat en bezorg hem een lijst van de getuigen dewelke in uw voordeel kunnen getuigen

Resultaat  De vrouw haalt nog net de beroepstermijn en heeft een vooruitzicht op een meer degelijke aanpak van haar verdediging.