Cases van de wetswinkel

Cases

« terug naar overzicht

2011-06 Groot ego of pientere baas ?

Een belangrijk diensthoofd moet na verhuis van het bedrijf zijn kantoor, in tegenstelling tot vroeger, delen met enkele lager geschikte collega’s. Er staan nochtans enkele kantoorruimtes leeg. De andere diensthoofden behouden hun eigen kantoor. Volgens de werkgever gaat het om een loutere functionele ingreep.

De man voelt dit aan als een éénzijdige wijziging van een essentieel onderdeel van zijn arbeidsovereenkomst en wil zich daarom beroepen op de rechtsfiguur van het impliciet ontslag.

Advies Een benadeling zoals deze betekent daarom nog geen voldoende basis om zich te beroepen op een impliciet ontslag. Ook een bescherming tegen pesten lijkt voorbarig.

De betwiste wijziging mag echter geen voorbode zijn van nog meer veranderingen.

Om die reden dictaat van een bedachtzame mail aan de werkgever waarin : (a) omstandig de feitelijke elementen worden beschreven, (b) de argumenten voor de wijziging zakelijk worden weerlegd en (c) de beslissing wordt betreurd.

Resultaat Het diensthoofd is alvast wat geruster nu hij weet dat de werkgever niet zomaar verder de ‘kaasschaaf’ kan gebruiken.